De voordelen van Contactloos Contant Betalen

Delen

De term contactloos betalen is in de retail een begrip, anders dan electronisch betalen.

 

We merken dat er online weinig te vinden is over contactloos contant betalen anders dan wat er geschreven wordt over electronisch betalen met bijvoorbeeld een pinpas. Contactloos betalen houdt in dat de contante betalingen over worden genomen door een cashrecycler/betaalautomaat. Hierdoor is er geen fysiek contact meer met contant geld door de medewerkers tijdens een betaling. De klant voert het geld in, en de automaat geeft het wisselgeld terug aan de klant. Klaar is de betaling.

 

Wat zijn hiervan de voordelen zul je je afvragen. 

De cashrecycler vervangt de kassalade en automatiseert hiermee alle contante betalingen. En dit heeft vele voordelen zoals: 
 • Snel: Een handeling duurt gemiddeld zo’n 4 á 5 seconden per transactie.
 • Foutloos: De automaat wisselt en maakt geen fouten zoals een mens die onbedoeld kan maken.
 • Niet meer tellen: Je ziet precies wat de omzet en de inhoud is. 
 • Gesloten: Dit is veilig en beperkt het risico op een overval.
 • Flexibel: Je laat de klanten zelf betalen.
 • Diefstal: De automaat is afgesloten waardoor er geen greep naar cash gedaan kan worden, waardoor diefstal tot het verleden behoort.
 • Maatwerk: De opstelling en het meubilair zijn zelf te bepalen. Zelfs het front kan gepersonaliseerd worden.
 • Veilig: Het contact met vervuild contant geld wordt vermeden wat vooral belangrijk is in omgevingen waar met etenswaren gewerkt wordt, of waar veiligheid en hygiëne daarbij een rol speelt. Gebruik: Stand-Alone, met QR/Barcode of gekoppeld aan de kassa (informeer naar de koppelingen)
Contacloos Contant Betalen
Een aantal voorbeelden van Cashrecyclers

 

Om erachter te komen welke recycler jij nodig hebt, leggen we ze hieronder uit.

 • Virtuo 2Note en Virtuo 4Note: Dit grote succes is niet alleen snel en betrouwbaar, het neemt weinig ruimte in beslag. De Virtuo 2Note en 4Note worden compleet geleverd met software voor afrekenen en administratie. Ontwerp een gepersonaliseerd front zodat de machine mooi aansluit bij jouw huisstijl. Zoals de naam al doet vermoeden kan de Virtuo 2Note twee biljetten als wisselgeld opslaan en de Virtuo 4Note vier biljetten. 
 • CAP serie Type 1: Ideaal voor de ijssalon en de bakker. Type 1 is ons instapmodel. Maar tegelijk al een hele complete oplossing met een razendsnelle muntmodule en een 3-note recycler. Behoefte aan meer capaciteit dan hebben we ook varianten die meer biljetsoorten als wisselgeld opslaan.
 • CAP serie Type 2: Dit is een razendsnelle midrange oplossing geschikt voor praktisch alle situaties waar snelheid een must is. Dit model beschikt ook over de razendsnelle muntmodule en een 4-note recycler. Daarbij kan de biljetrecycler in dit model ook bundels uitbetalen, dus ook grotere transacties kunnen snel verwerkt worden.
 • CAP serie Type 3: Dit is een High-End oplossing voor bijvoorbeeld grote supermarkten en groothandels. Hij is uitermate geschikt voor grote omzetvolumes waarbij klanten ook met grote coupures betalen. Dit model beschikt ook over de razendsnelle muntmodule en een 6-note recycler. De biljetrecycler in dit model kan bundels accepteren en uitbetalen, dus ook grotere transacties kunnen snel verwerkt worden.
Voordeel van de CAP serie is dat de componenten los en flexibel van elkaar kunnen worden ingebouwd in een bestaand of nieuw meubel. We leveren de CAP serie standaard met uitgebreide  maar gebruiksvriendelijke software en er zijn koppelingen met meerdere software leveranciers.
Wil je weten welke recycler voor jouw onderneming precies de juiste is?
Neem contact met ons op, we helpen je graag.
 
Moneytronic BV in Rosmalen is al ruim 20 jaar specialist in Cash Management oplossingen. Vals geld detectie, geld weegsystemen, munten- en biljettentellers, contactloos contant betalen oplossingen, smartsafes, kluizen, lockers zijn een greep uit ons assortiment. Onze basis berust op kennis, passie voor het vak en betrouwbare producten.

Meer nieuws

Wil je graag meer informatie over een van onze producten of diensten, neem dan contact op